جایزه نخود طلایی به آشپز ایرانی تعلق گرفت

همانطور که می دانید نخود منبع غنی از فیبر و انواع مواد مغذی می باشد که برای نگهداری نخود در فریزر در ابتدا باید کارهایی را انجام دهید تا خواص آن از بین نرود:

1. مرتب سازی و شستشو: بسته به تامین کننده نخود، ممکن است سنگ های کوچک، گرد و غبار یا سایر زباله ها در بسته بندی وجود داشته باشد.

نخود طلایی و انواع نخودهای موجود در بازار را می توانید به صورت فله و یا بسته بندی تهیه نمایید.

2. خیس کنید: نخودها را یک شب در آب یا تا زمانی که به راحتی بین انگشتان تقسیم شوند، بگذارید.

خیساندن حبوبات خشک زمان پخت را کاهش می دهد، به تجزیه موادی که می توانند باعث ناراحتی دستگاه گوارش شوند کمک می کند و برخی از مواد مضر موجود در حبوبات خام را از بین می برد.

3. پختن: نخودها را آبکش کرده و آبکشی کنید و سپس در تابه ای با آب فراوان بریزید. روی اجاق گاز بجوشانید تا نرم شود.

یادتان باشد هر از گاهی آب را پر کنید. گزینه های دیگر عبارتند از استفاده از زودپز به مدت 1 ساعت یا در اجاق گاز آرام به مدت 4 ساعت با حرارت زیاد یا 8 ساعت با حرارت کم.

نکات سریع برای گنجاندن نخود پخته یا کنسرو شده در رژیم غذایی عبارتند از:

  • ریختن نخود، سبزیجات و انواع حبوبات دیگر مانند لوبیا و عدس در وینگرت برای تهیه سالاد غنی از پروتئین
  • برای افزودن بافت و طعم آجیلی، مقداری نخود کنسرو شده یا بو داده را در سالاد بپاشید.
  • استفاده از آرد نخود در هنگام پخت برای افزودن فیبر، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی
  • نخود را با روغن زیتون، سیر، آب لیمو و تاهین مخلوط کنید تا حمص درست شود که می تواند به صورت دیپ یا پخش شود.
  • اضافه کردن نخود به سوپ یا خورش سبزیجات برای افزودن مواد مغذی و سرو با برنج کامل برای پروتئین کامل
  • استفاده از نخود برای جایگزینی بخشی یا تمام گوشت موجود در سوپ و خورش
  • مخلوط کردن نخود با هر ادویه ای برای یک میان وعده خوشمزه

فلافل را با له کردن نخود با زیره، سیر، فلفل قرمز و گشنیز درست کنید و مخلوط را به صورت گلوله های کوچک جدا کنید و سرخ کنید تا ترد شوند.