چرم گاوی طبیعی قهوه ای یکی از پرکاربردترین مواد شناخته شده است.
این به دلیل چیدمان منحصر به فرد الیاف طبیعی پیچیده است که تغییراتی را در انواع مختلف پوست و پوست ایجاد می کند.
فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی به گونهای طراحی شدهاند که خواص و کارایی خاصی به پوست و پوست هنگام تبدیل شدن به چرم بدهد.
در اینجا به برخی از مهم ترین تغییرات خواص کلیدی چرم اشاره می کنیم.
چرم را می توان طوری ساخت که آب را جذب کند، در برابر آب مقاومت کند یا کاملا ضد آب باشد. بیشتر چرم های تولید شده برای صنایع کفش، کیف، اثاثه یا لوازم داخلی و کالاهای چرمی درجه ای از مقاومت در برابر آب را ارائه می دهند که باعث می شود چرم خیس شود، اما پس از خشک شدن، خاصیت ارتجاعی و شکل خود را حفظ می کند.
بسیاری از چرم ها برای محصولات چرمی برای جلوگیری از لکه های آب در باران خفیف پردازش می شوند.
عایق رطوبتی را می توان برای کاربردهای خاص، به ویژه برای کفش ها و چکمه های فضای باز که امکان پیاده روی چندین ساعت در زیر باران را بدون خیس شدن پاها فراهم می کند، ساخته شود.
بیشتر چرم های ضد آب از پوست گاو ساخته می شوند.
پوست ها چرم های نازکی تولید می کنند که می توان از آنها برای صحافی کتاب، دستکش، آستر و لباس استفاده کرد. نرمی فوق العاده ای دارند
چرم گاوی می تواند تنوع ضخامت زیادی داشته باشد زیرا می توان آنها را به صورت لایه ای تقسیم کرد. هنگامی که چرم ها نازک شوند، می توان از چرم ها برای پوشاک، دستکش و کالاهای چرمی استفاده کرد.
از سوی دیگر، چرم های ضخامت متوسط بیشتر برای اثاثه یا لوازم داخلی، قطعات خودرو، کفش، کیف و کالاهای چرمی استفاده می شوند، در حالی که چرم های ضخیم برای زیره کفش و صنایع دستی استفاده می شود.