سس شاچا یک چاشنی محبوب چینی است که با سیر، چیلی، ماهی بریل، میگوی خشک، موسیر و روغن سویا درست می شود.
مواد له میشوند، سپس با هم ترکیب میشوند و سس همهکاره را میتوان به روشهای مختلفی استفاده کرد.
به عنوان چاشنی برای سرخکردهها، بهعنوان پایه در سوپهای مختلف، بهعنوان مالش گوشت، یا بهعنوان یک عنصر کلیدی در سسهای غوطهوری.
طعم سس قرمز دلپذیر اغلب به صورت شور و کمی تند توصیف می شود و بیشتر با انواع غذاهای گوشت گاو استفاده می شود.
پیکادا یک سس مخصوص کاتالان و والنسیا است که از بادام یا سایر مغزها، نان و مایعاتی مانند آب یا آبگوشت های مختلف تشکیل شده است.
برخی از آشپزها دوست دارند دارچین، زیره، شکلات، زعفران یا سیر را اضافه کنند تا طعم آن را بهتر کنند.
این سس به طور سنتی به عنوان یک عامل غلیظ کننده هنگامی که به سس های دیگر اضافه می شود یا به عنوان چاشنی برای غذاهای مختلف گوشت، ماهی و سبزیجات استفاده می شود.
یک معجون همه کاره تایلندی و یک ماده مخفی در بسیاری از غذاهای تایلندی است.
از ترکیبی از فلفل چیلی تفت داده شده، میگوی خشک، سیر، موسیر، زنجبیل، سس ماهی، خمیر تمرهندی، خمیر میگوی تخمیر شده و شکر خرما تهیه می شود.
می توان از آن به عنوان سس، چاشنی، دیپ یا اسپری استفاده کرد و در بسیاری از غذاهای مختلف به عنوان یک ماده پخت و پز استفاده کرد.
چکا یک سس (یا چاشنی) نپخته سنتی ایتالیایی است که از رم می آید.
معمولا با ترکیبی از گوجه فرنگی سفت، زیتون سبز، جعفری، ریحان، دانه های رازیانه، نمک و فلفل درست می شود.
به سادگی مواد را با هم مخلوط کرده و سس را با پوشاندن حدود نیم ساعت استراحت می دهیم.
گوجه فرنگی ها باید سفت، اسیدی و در سمت سبزتر باشند قطعا قرمز روشن یا رسیده نیستند.
این سس به خصوص در تابستان محبوبیت زیادی دارد.